onsdag den 15. januar 2014

Sund Tomatsuppe

 


6 store, modne tomater
3 løg
2 fed hvidløg
Krydderurter efter smag og behag f.eks. persille, kørvel, oregano timian etc.
2-3 laurbærblade
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. speltmel
1 liter grøntsagbouillon f.eks. fra Morga eller Helios
Friskkværnet peber


Pil og hak løgene, pil hvidløg og skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker.
Skyl og hak krydderurterne.
Svits løgene kort i olivenolien, drys lidt mel over og tilsæt de hakkede tomater i ca. 2 min.
Tilsæt bouillon, laurbærblade, peber og krydderurter, gem hvidløgene og lidt hakkede krydderurter til sidst.
Lad suppen snurre ca. 20 min.
Efter de 20 min. tilsættes hvidløgene.
Tag laurbærbladene op, purer suppen og tilsæt evt. lidt fløde eller fåreyogurt.
Server med et drys friske krydderurter og server med groft speltbrød til.


(Madforlivet.dk)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar