onsdag den 15. januar 2014

Humus



250 gram kikærter
1 spsk grøntsagbuillon (fx Morga eller Helios)
4 fed hvidløg
1 stk frisk chili
Saften fra 1 citron
3 spsk Tamari
½ dl ekstra jomfru olivenollie
1 tsk Læsø eller Himalaya salt
Friskkværnet peber


Sæt kikærterne i blød i vand i et døgn (Brug ca. 250 gram før de har stået i blød. De vejer mere efter iblødsætning).
Kog kikærterne i ca 40 minutter med en spiseskefuld grøntsagsbuillon (Skift vandet inden du koger dem).
Gem ca. 1/4 dl af kogevandet.
Kom kikærterne i en foodprocessor eller blender sammen med 4 fed hvidløg, 1 stk frisk chili, saften af 1 citron og 3 spsk Tamari.
Blend det og tilsæt ½ dl ekstra jomfru olivenolie.
Brug det gemte kogevand til at give din hummus en passende konsistens (mange foretrækker en forholdsvis fast udgave).

Variationer
Du kan også forsøge andre varianter med f.eks. soltørrede tomater, finthakkede røde peberfrugter, persille eller kogt hokkadio græskar.

(Madforlivet.dk)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar