onsdag den 15. januar 2014

Gulerodsuppe med ingefær


4 prs.

500 g gulerødder
1 rødbede
1 rødløg
½ chilli
Ekstra Jomfru olivenolie
5 dl grønsagsbouillon
2 fed hvidløg
1 spsk frisk ingefær, skrællet og hakket i små stykker
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk tørret oregano eller en håndfuld friskhakket
½ tsk tørrede koriander eller en spiseskefuld friskhakkede
salt og friskkværnet peber efter smag og behag
Friskpresset limesaft

Rengør grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Svits den finthakkede chilli og rødløg i olivenolien i en tykbundet gryde. Tilsæt de øvrige grønsager og svits let. Hæld bouillonen over grønsagerne og lad suppen koge i cirka 15 minutter. Smag suppen til med krydderier og hvidløg, blend den, tilpas konsistensen med vand og friskpresset limesaft efter smag og behag. Frisk limesaft fremhæver ingefærens og grønsagernes smag.

(Madforlivet.dk)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar