søndag den 15. december 2013

Creme englaise:


  • 35g flormelis
  •  stk vaniljestang, gerne polynesisk
  • 2,5 dl piskefløde
  • 60 g past. Æggeblommer


Vaniljestangen flækkes på den lange led, og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen  med en anelse af flormelissen, således at kornene skilles ad.
Vaniljesukker og halvdelen af flormelissen blandes og piskes godt med 1 dl. af fløden.
Tilsidst tilsættes æggeblommen.

Det resterende flormelis smeltes i en lille gryde til en gylden karamel.  Resten af fløden og den tomme vaniljestang tilsættes og dette bringes i kog.. Tag gryden af varmen. Æggeblandingen tilsættes, og der piskes hurtigt og straks til cremen tykner let.

 Cremen kommes straks op i en kold beholder og tildækkes med  husholdningsfilm direkte oven på cremen, således at der ikke dannes kondens.
Cremen afkøles helt i køleskab. Anvendes samme eller næste dag.
Fordel cremen i bunden af en tallerken og desserten ovenpå eller bruges som tilbehør.

(Blomsterberg)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar