søndag den 15. december 2013

Chokolademousse


  • 125 g. chokolade, mørk 64%
  • 50 g. past. æggeblomme, stuetempererede
  • 100 g. sukker
  • 100 g. piskefløde
  • 50 g. æggehvider, stuetempererede
  •  
Hak chokoladen fint og smelt det forsigtigt i en skål, der når helt ud over grydens kant over et varmt, men ikke kogende vandbad. Tag vandbadet af varmen.

 Pisk de stuetempererede æggeblommer og sukker til tyk æggesnaps med en håndmikser.
Pisk fløden til let skum i en anden skål.

 Pisk ligeledes de stuetempererede æggehvider stive i endnu en ren skål med rene piskeris.
Kom den smeltede, godt varme chokolade op i skålen med "snapsen" og pisk kraftigt.
Tilsæt straks halvdelen af den let piskede fløde, pisk 2 slag og vend det herefter forsigtigt
med de piskede æggehvider.

 Kom den ensartede mousse op i en engangssprøjtepose og klip et lille hul.
Fyld glassene sirligt og tilpas op med den nylavede mousse og bank dem forsigtigt,
så moussens overflade bliver så plan som muligt.

 Stil de fyldte glas i køleskabet minimum 3 timer eller gerne til næste dag.

(Blomsterberg)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar