søndag den 15. december 2013

Chokoladekugler til dessert

 

  • ½ bl. husblas
  • 3dl. piskefløde
  • 125g mørk chokolade 64%
  • Ca.75g. finthakkede, usaltede pistaciekerner (til at trille i…)

Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i ½ time.
Fløden bringes til netop kogepunktet & tages af varmen. Chokoladen hakkes fint & kommes i en lidt stor skål.
Halvdelen af den stadig varme fløde hældes over chokoladen. Rør med en grydeske til chokoladen er smeltet. Tilsæt resten af den varme fløde. Rør igen. Vrid nu husblassen for vand & kom den udblødte husblas direkte op i den varme chokolade-fløde. Rør godt til husblassen er helt smeltet.
 Cremen tildækkes med husholdningsfilm. Afkøles helt i køleskab, minimum 3 timer, eller gerne til næste dag.
Den iskolde creme piskes kort op med en håndmixer, til cremen er luftig.
Den piskede creme kommes op i en engangssprøjtepose med en mellemstor, glat tyl i.
Cremen sprøjtes nu ud i mindre kugler( ca.2,5 cm.i dia.), direkte ned i de fintblendede pistacienødder. Dæk chokolade-kuglerne til med nødderne og tril dem forsigtigt så de er runde og helt grønne overalt.
Stil de grønne kugler på bagepapir i fryseren minimum 2 timer eller gerne til næste dag.
 
(Blomsterberg)

 

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar