søndag den 15. december 2013

Kartoffelkroketter


4 pers.
  • ca. 800 g bagekartofler
  • 50 g smør
  • 2 æggeblommer
  • Mel
  • 1-2 hele æg
  • Rasp
  • Olie til friture
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem helt møre i vand uden salt. Hæld vandet fra og lad dem dampe helt tørre i gryden.
 Mos dem derpå og rør smør og æggeblommer i mosen.
 Smag til med salt og peber og lad mosen køle af.
 Med melede hænder formes små kroketter, som vendes i sammenpsket æg og derpå i rasp.
 Lad paneringen sætte sig lidt inden kroketterne koges 5-6 stykker ad gangen i varm friture.
 Lad dem dryppe af på køkkenrulle og hold dem evt. varme i ovnen.

(Prise)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar